Malawikom.org
Nederlands Nederlands
English English

Organisatie

Bestuur van de stichting
De organisatie is gevestigd in De Rijp, circa 30 kilometer van Amsterdam.
Adres: Zuiddijk 38, 1483 MA, de Rijp

Het bestuur bestaat uit vijf leden die zich allen belangeloos voor de stichting inzetten.

Mr dr Jan Petit
Dhr. dr. Jan Petit, voormalig chirurg uit het Kennemer Gasthuis in Haarlem, en penningmeester van de stichting.
Door de jaren heen is Malawi zijn tweede thuis geworden. Zijn focus ligt altijd op het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg voor de mensen in Malawi.
Samen met Charles was hij nauw betrokken bij het Clinical Officer project en is nu nauwbetrokken bij het 'Tools & Skills' project.

Dr Gert Jan Montagne
Dhr. dr. Gert Jan Montagne, Hr. dr. Gert Jan Montagne, tot 2014 uroloog in St Elisabeth ziekenhuis Tilburg. Geboren in de tropen, voormalig tropenarts in Malawi en sindsdien als uroloog zeer frequent actief in Suriname, Ghana en de laatste jaren weer in Malawi. Enthousiast om in samenwerking met College of Medicine in Malawi urologische zorg en opleiding te verbeteren.

Mr Hans Derksen
Dhr. Hans Derksen, IC verpleegkundige, afdelingshoofd, trainer/coach Eigenwijze Diensten. Geinspireerd door alle verhalen van Jan en Charles was hij vanaf het begin al nauw betrokken bij het bestuur van de stichting en is hij inmiddels al een aantal maal naar Malawi gereisd om als trainer de gezondheidszorg in Malawi te verbeteren. Samen met Pieter van Raamsdonk heeft hij Malawi op de agenda gezet bij twee belangrijke ziekenhuizen in de regio.

Mr Pieter van Raamdonk
Dhr. Pieter van Raamdonk, Voormalig hoofd magazijn in het Kennemer Gasthuis in Haarlem, was vanaf het begin verantwoordelijk voor alle logistieke processen en verbeteringen die er gemaakt zijn in de ziekenhuizen in Malawi. Ook heeft hij de verantwoording voor alle transporten van gedoneerde goederen van Nederland naar Malawi.

Mrs Marja van Duin
Mw. Marja van Duin, secretaris van de stichting, was al vanaf het begin betrokken bij het opzetten van de stichting. 'Another beautiful day in Malawi' heeft haar zeker aangezet om de stichting te leiden naar haar huidige omvang en scope.

 

Medewerkers in Malawi

Dr Leonard Banza
Dhr. dr. Leonard Banza, gekwalificeerd ortopedisch chirurg, werkzaam in het Kamuzu Central Hospital in Lilongwe. Hij coördineerde alle workshops in de zuidelijke regio van Malawi, en is in die hoedanigheid dan ook alom bekend en gerespecteerd in de regio.

Dr Madalitso Malewichi
Dhr. dr. Madalitso Malewichi, medical officer, momenteel betrokken bij HIV onderzoek van de UNDA in de hoofdstad Lilongwe, met een part-time betrekking in het Kamuzu Central Hospital. Hij vertegenwoordigt Malawi.Kom bij het Ministerie van Gezondheid en de CHAM, verder coördineert hij nog de workshops in de centrale regio van Malawi.

Mr Willie Tafathata
Dhr. Willie Tafathata, orthopedisch technicus, leeft en werkt in Blantyre, op wie we geheel vertrouwen voor technische ondersteuning en de voorbereiding van de workshops.

 

Raad van advies (Nederland):

F.R. van Dam, oud directievoorzitter RABO bank Zaanstreek
Dr. J. van de Heuvel, Member Board of Directors Zorg van de Zaak, Voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk
AnneMieke Korf, oud wethouder gemeente Velsen
Stef Petit, RvE-manager Zuyderland MC
Erelid:
Dr. Charles Boissevain, mede-oprichter van Malawi.kom en jarenlang de motor van de Stichting.

 

STICHTING MALAWI.KOM

Zuiddijk 38  1483 MA De Rijp,  Netherlands 
Phone: 0031620030823            
e-mail: janpetit1947@gmail.com
Bankaccount:    Rabobank IJmuiden Netherlands.
Accountnr: 120189399 
IBAN/SEPA nummer: NL14RABO0120189399        
BIC code:  RABONL2U
KvK Noordwest-Holland nr 37124398 
Fiscaalnr  8155.99.146 
Dossiernr ANBI beschikking 51282
Website:  www.malawikom.org

* Voor een correct gebruik van bovenstaande emailadressen moet u de spaties, zoals deze in bovenstaande emailadressen staan vermeld, weglaten.


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Sponsoren: